Hoe lang is een heftruckcertificaat geldig?

Er lijkt af en toe wat onduidelijkheid te zijn over de geldigheidsduur van een heftruckcertificaat. De geldigheid van een certificaat wordt bepaald door het opleidingsinstituut waar u het certificaat behaald.

Het heftruckcertificaat dat u via Heftruckcertificaat.nl / NoRisk Veiligheidsopleidingen BV behaald is 5 jaar geldig. Dit betekent dat u of uw werknemer na 5 jaar een herhalingscursus moet doen om het heftruckcertificaat te verlengen.

Verleng uw Heftruckcertificaat  Bekijk alle opleidingen

Waarom is het certificaat maar 5 jaar geldig?

Het certificaat is maar 5 jaar geldig omdat de wetgeving verandert en uw basiskennis toch wat verouderd en misschien zelfs vergeten wordt. Als u dagelijks met de heftruck werkt zal dit wel meevallen maar als u niet regelmatig met de heftruck werkt is het belangrijk om uw kennis en kunde bij te houden. De werkgever is immers verplicht om aan te kunnen tonen dat u voldoende deskundig bent en een recent certificaat is het beste bewijs van uw kunde. Dus zowel voor werknemers die dagelijks met de heftruck werken als werknemers die dit maar af en toe doen is het aan te raden om minstens elke 5 jaar de geldigheid van het heftruckcertificaat te verlengen.

Is uw heftruckcertificaat verlopen?

Ook als uw heftruckertificaat verlopen is kunt u gewoon een herhalingscursus doen.

Hoe kunt u uw heftruckcertificaat verlengen?

Via heftruckcertificaat.nl kunt u op locatie uw certificaat verlengen of in overleg kunnen wij bij u op de werkvloer langskomen om u of uw werknemer te hercertificeren.

Wat te doen?

 Heftruckcertificaat verlengen (op 1 van onze 178 locaties)
 1-uurs hercertificering (bij u op de werkvloer, binnen 1 uur)

Verleng uw Heftruckcertificaat  Bekijk alle opleidingen

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Certificaat halen in 1 uur! Bekijk alle opleidingen