Heftruck theorie

De nadruk bij onze heftruckopleidingen ligt op de praktijk, maar bij de meeste van onze cursussen zit wel een theoriegedeelte. De theorie gaat onder andere over wetgeving, heftechnieken en veiligheidseisen. Bij een aantal opleidingen wordt de theorie klassikaal doorgenomen op de cursusdag. Er zijn ook opleidingen waarbij u zelf thuis voor het theorie examen moet studeren met behulp van het (digitale) theorieboek. Bekijk ons volledige aanbod met heftruckcursussen voor meer informatie hierover.
Bekijk alle heftruckopleidingen

Certificering en veiligheidsexamen heftruck

Wanneer u een cursus volgt waar een theoriegedeelte bij hoort, dan wordt de cursus afgesloten met een veiligheidsexamen. Slaagt u voor zowel het praktijk als het theoriegedeelte van dit examen, dan ontvangt u het heftruckcertificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig.

Inhoud heftruck theorie

Tijdens het theoriegedeelte van onze heftruckopleidingen leert u hoe u veilig met een heftruck kunt werken. Zo vertellen we bijvoorbeeld hoe u een heftruck het beste kunt onderhouden en behandelen we de nieuwste wet- en regelgeving. Onder andere de volgende onderdelen komen tijdens het theoriegedeelte aan de orde:

  • Veiligheid A.I. 14 en Arbowet
  • Vakkennis
  • Lastgrafiek en belasten van trucks
  • Dagelijks onderhoud (batterij, motor)
  • Verkeersvoorschriften

Welke cursus heb ik nodig?

Bij Heftruckcertificaat.nl bieden we verschillende heftruckopleidingen aan, zoals:

  • Herhalingscursus: voor iedereen die al in het bezit is van een heftruckcertificaat en het certificaat wil verlengen.
  • Beginnerscursus: voor iedereen die weinig tot geen ervaring met de heftruck heeft.
  • Beginnerscursus hef- en reachtruck: voor iedereen die weinig tot geen ervaring met de heftruck en reachtruck heeft en met beide veilig wil kunnen werken.
  • Heftruckcursus basis incl. code 95: voor iedereen met weinig tot geen ervaring met de heftruck. Ideaal voor beroepschauffeurs die nascholingsuren moeten volgen voor het behouden van de code 95 op hun rijbewijs.

Onze cursussen kunnen ook op locatie worden gegeven als incompany cursus.

Meer informatie over de opleiding heftruckchauffeur

Met de opleiding heftruckchauffeur leert u de heftruck te besturen en volledig te beheersen. De opleiding heftruckchauffeur is een uitgebalanceerde mix van theorie en praktijk. Door deze afwisseling bent u na het volgen van de heftruck opleiding in staat om veilig en verantwoord om te gaan met een heftruck. Als bewijs ontvangt u na het slagen van de opleiding heftruckchauffeur een heftruck certificaat.

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Certificaat halen in 1 uur! Bekijk alle opleidingen