Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het halen van uw heftruckcertificaat of over een van onze andere cursussen? Lees hieronder de veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden uw vragen graag via 0529 820 210 of info@heftruckcertificaat.nl.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Officieel is een heftruckcertificaat niet verplicht, maar de meeste werkgevers hechten wel waarde aan het hebben van een certificaat. Vanuit de Arbowetgeving is de werkgever namelijk verplicht om aan te tonen dat de werknemer gekwalificeerd is voor het werken met een heftruck of reachtruck. Een heftruckcertificaat is de beste manier om dit aan te tonen.


Hoe kan ik mijn heftruckcertificaat halen?

 Als u nog geen ervaring heeft met het werken op een heftruck, kunt u binnen 2 dagen uw heftruckcertificaat halen bij Heftruckcertificaat.nl. We hebben opleidingslocaties door het hele land waar u uw heftruckcertificaat kunt halen via het UWV.


Hoe kan ik mijn heftruckcertificaat verlengen?

Volg onze herhalingscursus en binnen een halve dag heeft u uw certificaat voor 5 jaar voor zowel heftruck als reachtruck verlengd. Let er wel op dat uw huidige certificaat niet langer dan 3 maanden verlopen is.


Wat zijn de kosten van een heftruckcertificaat

De kosten voor het halen van een heftruckcertificaat hangen af van uw ervaring. Heeft u nog geen enkele ervaring? Dan zult u de basiscursus moeten volgen. Wanneer u al enige werkervaring met een heftruck heeft, is een verkorte of herhalingscursus voldoende.


Mag ik heftruck rijden op eigen terrein?

Ja, u mag een heftruck rijden op eigen terrein. Een heftruckcertificaat is hierbij niet verplicht. Wel bent u verplicht om een WA-verzekering voor de heftruck af te sluiten, aangezien ieder voertuig in Nederland verzekerd moet zijn.


Wanneer moet ik mijn heftruckrijbewijs verlengen?

Een heftruckrijbewijs is standaard 5 jaar geldig. Daarna zult u hem dus moeten verlengen. Dit kunt u doen door middel van een herhalingscursus, zodat u binnen een halve dag uw certificaat verlengt.


Doen jullie ook aan incompany cursussen?

Ja, we komen ook graag bij u op locatie langs voor een incompany cursus. We hebben hiervoor een unieke 1-uurs certificering ontwikkeld, waardoor u per werknemer maar 1 arbeidsuur misloopt. De 1-uurs certificering is al rendabel vanaf 2 kandidaten.

Tellen jullie opleidingen mee als nascholing voor de Code95 richtlijn?

Ja, de meeste opleidingen komen in aanmerking voor de nascholing Code95 Richtlijn vakbekwaamheid. Zeker weten of dit ook voor uw cursus geldt? Neem dan even contact met ons op.


Zit er theorie bij jullie cursussen?

Ja, de meeste van onze opleidingen zijn inclusief theorie. Bij sommige cursussen geven we dit klassikaal en bij andere opleidingen neemt u zelf thuis het theorieboek (digitaal) door. Meer informatie hierover vindt u bij de betreffende opleiding.


Wat is de geldigheidsduur van een heftruckcertificaat?

De geldigheid van een heftruckcertificaat is 5 jaar. Dit betekent dat u 5 jaar na het halen van uw heftruckcertificaat een herhalingscursus moet doen om de geldigheid van het certificaat te verlengen.


Mag ik heftruck rijden op de openbare weg?

Ja, het is toegestaan om heftruck te rijden op de openbare weg. Hier zijn echter een aantal regels aan verbonden. Zo moet de bestuurder voldoende kennis en ervaring hebben met de heftruck. Daarnaast is in sommige gevallen het T-rijbewijs verplicht.


Is de heftruckcursus ook in het Engels beschikbaar?

Ja, speciaal voor niet-Nederlandssprekende cursisten bieden we de heftruckcursus in het Engels aan. De inhoud van de opleiding is precies hetzelfde als de Nederlandstalige versie, dus u leert alles wat u moet weten om veilig een heftruck te besturen.


Vanaf welke leeftijd mag ik mijn heftruckcertificaat halen?

Voor het halen van uw heftruckcertificaat zit geen minimumleeftijd, maar u dient zich wel te houden aan de wet met betrekking tot zwaar lichamelijk werk. Vanaf 16-17 jaar oud mag u onder toezicht risicovol werk doen. Vanaf 18 jaar oud mag dit zelfstandig.

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Certificaat halen in 1 uur! Bekijk alle opleidingen