Is het heftruckcertificaat verplicht?

Het heftruckcertificaat is niet verplicht

In de wet staat niet expliciet vermeld dat een heftruckcertificaat verplicht is voor het besturen van een heftruck. In de Arbowet staat echter wel dat een werkgever aan moet kunnen tonen dat zijn personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een heftruck of reachtruck. Zeker in het geval van een ongeluk moet een bedrijf de arbeidsinspectie en verzekeraars kunnen overtuigen dat de werknemer kundig was en op de hoogte was van de werking van de heftruck, de veiligheidsregels en wetten.

Het is natuurlijk erg lastig om te controleren of een werknemer bekwaam genoeg is om een heftruck te kunnen besturen. De ideale manier om dit te doen is door middel van een certificaat. Om deze reden eisen werkgevers in bijna alle gevallen dat de werknemer in het bezit is van een geldig en recent heftruckcertificaat. De werkgever is immers eindverantwoordelijk voor voldoende opleidingsniveau van de werknemer.

Waar voldoet een goede heftruckcursus aan?

Een goede heftruckcursus geeft zowel aandacht aan de theorie (veiligheid en wetten) en aan de praktijk (bediening & besturing, onderhoud, bijzondere verrichtingen etc). Welke cursus geschikt voor u is hangt onder meer af van de hoeveelheid ervaring die u al heeft en van hoeveel u gaat werken met de heftruck.

Welke heftruckcursus is geschikt voor mij?

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Certificaat halen in 1 uur! Bekijk alle opleidingen