Is het heftruckcertificaat verplicht?

Het heftruckcertificaat is niet verplicht, maar…

…er wordt van werkgevers wel vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een heftruck of reachtruck. Zeker in het geval van een ongeluk moet een bedrijf de arbeidsinspectie en verzekeraars kunnen overtuigen dat de werknemer kundig was en op de hoogte was van de werking van de heftruck, de veiligheidsregels en wetten.

Om deze reden eisen werkgevers in bijna alle gevallen dat de werknemer in het bezit is van een geldig en recent heftruckcertificaat. De werkgever is immers eindverantwoordelijk voor voldoende opleidingsniveau van de werknemer.

Waar voldoet een goede heftruckcursus aan?

Een goede heftruckcursus geeft zowel aandacht aan de theorie (veiligheid en wetten) en aan de praktijk (bediening & besturing, onderhoud, bijzondere verrichtingen etc). Welke cursus geschikt voor u is hangt onder meer af van de hoeveelheid ervaring die u al heeft en van hoeveel u gaat werken met de heftruck.

Welke heftruckcursus is geschikt voor mij?

 Wanneer u nog geen/weinig ervaring heeft met de heftruck, raden we de basis heftruckcursus aan.
 Wanneer u nog geen/weinig ervaring heeft met de heftruck, maar ook met de reachtruck verwacht te gaan werken, adviseren we de reach- en heftruck cursus voor beginners.
 Wilt u het heftruckcertificaat verlengen? Kies dan voor de herhalingscursus heftruck.
 Wilt u het hef- en reachtruckcertificaat verlengen? Schrijf u dan in voor de herhalingscursus hef- en reachtruck.

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Certificaat halen in 1 uur! Bekijk alle opleidingen