Bel gerust: 0529 820 210
Openingstijden: 08.30 – 17.00 uur

Is het heftruckcertificaat verplicht?

Het heftruckcertificaat is niet verplicht, maar…

...er wordt van werkgevers wel vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een heftruck of reachtruck. Zeker in het geval van een ongeluk moet een bedrijf de arbeidsinspectie en verzekeraars kunnen overtuigen dat de werknemer kundig was en op de hoogte was van de werking van de heftruck, de veiligheidsregels en wetten.

Om deze reden eisen werkgevers in bijna alle gevallen dat de werknemer in het bezit is van een geldig en recent heftruckcertificaat. De werkgever is immers eindverantwoordelijk voor voldoende opleidingsniveau van de werknemer.

Waar voldoet een goede heftruckcursus aan?

Een goede heftruckcursus geeft zowel aandacht aan de theorie (veiligheid en wetten) en aan de praktijk (bediening & besturing, onderhoud, bijzondere verrichtingen etc). Welke cursus geschikt voor u is hangt onder meer af van de hoeveelheid ervaring die u al heeft en van hoeveel u gaat werken met de heftruck.

Welke heftruckcursus is geschikt voor mij?

Gaat u dagelijks werken met de heftruck en heeft u nog geen ervaring dan is de Basis Opleiding een goede keuze.

Zal u maar af en toe met de heftruck gaan werken dan kunt u het beste kiezen voor onze opleiding Veilig Werken met de heftruck .

Heeft u al enige ervaring maar nog geen certificaat? Kies dan voor onze praktijkdag. Hier krijgt u een intensieve dag vol met praktijk en kunt u de theorie op uw gemak thuis doorlezen.

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Heftruckcertificaat - © 2018 Alle rechten voorbehouden