Heftruckcursus basis incl. code 95

Voor deze heftruckopleiding heeft u geen ervaring nodig. Tijdens deze cursus leert u door praktijkopdrachten en een theoriedeel hoe u veilig werkt met een heftruck. We behandelen thema’s zoals pallets inrijden, veiligheidsrisico’s en koud stapelen. Na het volgen van de cursus bent u in staat om veilig en efficiënt met een heftruck aan de slag te gaan. De cursus voldoet aan de code 95 richtlijn vakbekwaamheid en staat voor 7 theoretische nascholingsuren.

Deze cursus is ook bij u op locatie te volgen: hierdoor bespaart u aanzienlijk op arbeids- en opleidingskosten. Ook grote groepen kunnen bij Heftruckcertificaat.nl in één keer gecertificeerd worden, waardoor u veel geld bespaart. Neem direct contact op voor een vrijblijvende prijsberekening.

Geschikt voor: Werknemers die hun heftruckcertificaat willen behalen. Ervaring is niet vereist.
Prijs: € 359 (€ 434.39 incl. btw)
Tijdsduur: één cursusdag van 08.30 tot 16.30 uur.
Locatie: Drachten, Ede, Eindhoven, Gorinchem, Hengelo, Utrecht, Zoetermeer en Zwolle

 

359,00 (€ 434,39 incl. BTW)

Kosten zijn per cursist en incl. lesmateriaal en examen. € 50 (excl. btw) toeslag op zaterdag.

Beschrijving

VOOR WIE IS DE HEFTRUCKCURSUS BASIS?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor medewerkers met weinig tot geen ervaring in het werken met de heftruck. De heftrucktraining voldoet aan de code 95 richtlijn en is daardoor ideaal voor beroepschauffeurs die nascholingsuren moeten volgen voor het behouden van de code 95 op hun rijbewijs.

Een heftruckcertificaat is niet wettelijk verplicht, maar de arbeidsinspectie en verzekeraars zullen vaak wel om een heftruckcertificaat vragen als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Ook kan het bij een inspectie gebeuren dat de werkzaamheden stilgelegd moeten worden als blijkt dat sommige werknemers niet gecertificeerd zijn. De Arbowet stelt dat werkgevers hun personeel goed moeten opleiden zodat ze weten hoe ze veilig met een heftruck werken. Door werknemers een heftruckcertificaat te laten halen, toont u aan dat personeel voldoende is opgeleid.

HOE LANG DUURT DE CURSUS?

De opleidingsduur van de heftruckcursus basis is één dag en duurt van 08.30 tot 16.30 uur. Direct na de cursus volgt het examen, dat bestaat uit een theorie- en praktijkdeel.

DOEL VAN DE HEFTRUCKOPLEIDING

Zodra u het examen succesvol heeft afgelegd, bent u:

 • in staat om gevaar te herkennen en veilig met een heftruck te werken;
 • op de hoogte van veiligheidsvoorschriften en de Arbowet;
 • bewust van veiligheidsrisico’s;
 • in staat om een heftruck te onderhouden en te inspecteren.

Inhoud Theorie

 • Veiligheidsvoorschriften en Arbowet
 • Typen en modellen heftrucks
 • Dagelijkse inspectie
 • Veiligheidseisen
 • Schades en kosten
 • Lastgrafiek en belasten van heftrucks

Inhoud Praktijk

 • Onderhoud van accu en motor
 • Inspectie en controle van heftrucks
 • Bedienen en besturen van heftrucks
 • Bewustwording van risico’s en gevaarlijke situaties
 • Rijden in een magazijn
 • Koudstapelen

CERTIFICERING & EXAMEN

Tijdens de cursus zal de focus liggen op praktijkopdrachten. Ook het examen zal een praktijkdeel bevatten, maar tijdens het examen zal de cursist ook worden getoetst op theoretische kennis over veiligheidsvoorschriften, rijtechnieken en het bedienen van de heftruck. Het heftruckcertificaat is vijf jaar geldig. Heftruckcertificaat.nl is een erkend opleider voor heftruckbestuurders.

INCOMPANY & GROEPEN

Het is mogelijk om deze opleiding incompany of met een grote groep te volgen. Voor meer informatie hierover kunt u het offerteformulier invullen.

Offerte op maat

VEELGESTELDE VRAGEN OVER HET HALEN VAN EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT INCLUSIEF CODE 95

Onze klantenservice krijgt regelmatig dezelfde vragen over onze heftruck cursus met code 95. We hebben er hieronder al een aantal voor u beantwoord. Staat uw vraag hier niet bij? Bekijk dan onze pagina Veelgestelde vragen. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen via 0529 820 210 of een e-mail sturen: info@heftruckcertificaat.nl.

WAAROM HEB IK DE CODE 95 NODIG?

De heftruck cursus inclusief code 95 heeft als doel een veilige werkomgeving te creëren en de kans op ongelukken met heftrucks te verminderen. De werkgever is ook verplicht om aan te kunnen tonen dat de werknemers goede instructies hebben ontvangen. De beste manier om dit aan te tonen is door middel van een heftruckcertificaat met code 95.

HOELANG IS EEN CERTIFICAAT VOOR DE HEFTRUCK MET CODE 95 GELDIG?

Een heftruckcertificaat is 5 jaar geldig. Om uw certificaat met code 95 na die tijd te behouden, moet u in de 5 jaar dat u uw certificaat heeft 35 nascholingsuren volgen.

VOOR HOEVEEL UREN TELT DEZE NASCHOLINGSCURSUS?

Het volgen van deze heftruck cursus inclusief code 95 telt voor 7 nascholingsuren.

VANAF WELKE LEEFTIJD MAG IK MIJN HEFTRUCKCERTIFICAAT HALEN?

Vanaf 16 jaar oud mag u onder toezicht risicovol werk verrichten en kunt u ook uw heftruckcertificaat halen. Wanneer u 18 jaar wordt, heeft u geen toezicht meer nodig en mag u uw taken met de heftruck zelfstandig uitvoeren.