Reachtruckopleiding code 95

Volg deze cursus op één van onze 20+ locaties of kies voor een incompany groepstraining: dan komen we bij u op locatie langs om uw medewerkers te certificeren. Hierdoor bespaart u veel tijd én geld. Deze cursus is geschikt voor iedereen met weinig tot geen ervaring in het besturen van de reachtruck. De cursus voldoet aan de code 95 richtlijn vakbekwaamheid en staat voor 7 theoretische nascholingsuren. Na het succesvol afronden van de cursus weet uw personeel hoe ze veilig met een reachtruck werken en kunnen ze zelfstandig met een reachtruck aan de slag.

De cursus bestaat voornamelijk uit praktijkoefeningen zodat medewerkers na de cursus goed weten hoe ze een reachtruck besturen en bedienen. Ook leren de cursisten door praktijkopdrachten hoe ze veiligheidsrisico’s herkennen en vermijden. .

Geschikt voor: Personeel zonder ervaring met de reachtruck die een reachtruckcertificaat willen behalen.
Prijs: € 359 (€ 434.39 incl. btw)
Tijdsduur: één cursusdag van 08.30 tot 16.30 uur.
Locatie: Drachten, Ede, Eindhoven, Gorinchem, , Hengelo Utrecht, Zoetermeer en Zwolle

359,00 (€ 434,39 incl. BTW)

Kosten zijn per cursist en incl. lesmateriaal en examen. € 50 (excl. btw) toeslag op zaterdag.

Beschrijving

VOOR WIE IS DE REACHTRUCKOPLEIDING BASIS?

Deze basisopleiding is vooral geschikt voor medewerkers die nog weinig tot geen ervaring hebben met het besturen en bedienen van een reachtruck. Voor beroepschauffeurs is het verplicht om een geldige code 95 op het rijbewijs te hebben. Iedere vijf jaar moeten deze chauffeurs in totaal 35 uur nascholing volgen, waarvan in ieder geval 7 uur praktijk.

Een reachtruckcertificaat is niet wettelijk verplicht. Wel zal de werkgever bij een ongeval moeten kunnen aantonen dat medewerkers goed zijn opgeleid en geïnstrueerd. Door uw medewerkers vooraf goed op te leiden, voorkomt u dat het werk tijdelijk stilgelegd moet worden als tijdens een inspectie blijkt dat het personeel niet over de juiste papieren beschikt.

DUUR VAN DE TRAINING

De opleidingsduur van de reachtrucktraining basis is één dag en duurt van 08.30 tot 16.30 uur. Dit is inclusief het theorie- en praktijkexamen.

DOEL VAN DE CURSUS

Na het succesvol afronden van de cursus is de cursist in staat om:

 • veilig met een reachtruck te werken;
 • de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften succesvol in de praktijk uit te voeren;
 • het dagelijks onderhoud van de reachtruck uit te voeren.

Inhoud Theorie

 • Veiligheidsvoorschriften en Arbowet
 • Typen en modellen reachtrucks
 • Inspectie voor gebruik
 • Dagelijks onderhoud
 • Lastgrafiek en belasten van reachtrucks
 • Veilig sturen en inrijden van pallets

Inhoud Praktijk

 • Reachtruck onderhouden
 • Omgaan met gevaarlijke situaties
 • Koud stapelen en pallets inrijden
 • Heffen en verplaatsen van lading
 • Onderhoud van motor en accu

CERTIFICERING & EXAMEN

Direct na het volgen van de cursus volgt het examen. Het examen bestaat uit een praktijk- en een theoriedeel. Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u het reachtruckcertificaat. Het certificaat is 5 jaar geldig.

Na het succesvol afronden van de cursus sturen we de gevolgde nascholingsuren door naar het CBR. Via Mijn CBR kunt u zien hoeveel nascholingsuren u al heeft gevolgd en hoeveel uren u nog moet halen.

INCOMPANY & GROEPEN

Deze cursus is ook incompany te volgen: in dat geval komen we bij u op locatie om uw personeel te trainen. Na de cursus wordt het examen direct afgenomen. Met de incompany cursus kunt u in één keer grote groepen opleiden, waardoor u aanzienlijk bespaart op arbeids- en opleidingskosten. Voor meer informatie hierover kunt u het offerteformulier invullen.

Offerte op maat