Veelgestelde vragen

VRAAG: IS EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT VERPLICHT?

Antwoord: Officieel is een heftruckcertificaat niet verplicht, maar eigenlijk eisen alle werkgevers wel een certificaat. Vanuit de Arbowetgeving is de werkgever namelijk verplicht om aan te tonen dat de werknemer gekwalificeerd is voor het werken met een heftruck of reachtruck. Een heftruckcertificaat is de beste manier om dit aan te tonen. Meer informatie


VRAAG: HOE KAN IK MIJN HEFTRUCKCERTIFICAAT HALEN?

Antwoord: Als u nog geen enkel ervaring heeft met het werken op een heftruck kunt u binnen 2 dagen uw heftruckcertificaat bij ons halen. Wij hebben opleidingslocaties door het hele land waar u via het UWV uw heftruckcertificaat kunt halen.


VRAAG: HOE KAN IK MIJN HEFTRUCKCERTIFICAAT VERLENGEN?

Antwoord: Volg onze herhalingscursus en binnen een halve dag heeft u opnieuw voor 5 jaar uw certificaat voor zowel heftruck als reachtruck. Let er wel op dat uw huidige certificaat niet langer dan 3 maanden verlopen is.


VRAAG: WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT

Antwoord: De kosten voor het halen van een heftruckcertificaat hangen af van uw ervaring en uw eisen. Heeft u nog geen enkele ervaring dan zult een meer uitgebreide opleiding moeten volgen dan wanneer u al enige werkervaring met een heftruck heeft. Meer informatie


VRAAG: MAG IK HEFTRUCK RIJDEN OP EIGEN TERREIN?

Antwoord: Ja, u mag heftruck rijden op eigen terrein. Een heftruckcertificaat is hierbij niet verplicht. Wel bent u verplicht om een WA-verzekering voor de heftruck af te sluiten, aangezien ieder voertuig in Nederland verzekerd moet zijn. Meer informatie over heftruck rijden op eigen terrein.


VRAAG: WANNEER MOET IK MIJN HEFTRUCKRIJBEWIJS VERLENGEN?

Antwoord: Elke 5 jaar moet u uw heftruckcertificaat opnieuw verlengen. Dit kunt u doen door middel van een herhalingscursus. Binnen een halve dag heeft u dan uw certificaat verlengd. Meer informatie.

VRAAG: DOEN JULLIE OOK AAN IN-COMPANY CERTIFICERINGEN?

Antwoord: Ja wij kunnen bij u op locatie langskomen om uw werknemers te certificeren. Wij hebben hiervoor een unieke 1-uurs certificering ontwikkeld waardoor u per werknemer maar 1 arbeidsuur misloopt. Deze 1-uurs certificering is al rendabel vanaf 2 kandidaten. Meer informatie


VRAAG: TELLEN JULLIE OPLEIDINGEN MEE ALS NASCHOLING VOOR DE CODE95 RICHTLIJN?

Antwoord: Ja de meeste van de opleidingen komen in aanmerking voor de nascholing Code95 Richtlijn vakbekwaamheid. Neem hierover voor de zekerheid van te voren even contact met ons op.


VRAAG: ZIT ER THEORIE BIJ JULLIE CURSUSSEN?

Antwoord: Ja bij de meeste van onze opleidingen zit een theorie gedeelte. Bij sommige opleidingen wordt dit klassikaal doorgenomen en bij andere opleidingen moet u zelf thuis het theorieboek (digitaal) door nemen. Informatie hierover vindt u bij de betreffende opleiding.


VRAAG: WAT IS DE GELDIGHEIDSDUUR VAN EEN HEFTRUCKCERTIFICAAT?

Antwoord: De geldigheid van een heftruckcertificaat is 5 jaar. Dit betekend dat u 5 jaar na het halen van uw heftruckcertificaat een herhalingscursus moet doen om de geldigheid van het certificaat te verlengen. Meer informatie


VRAAG: MAG IK HEFTRUCK RIJDEN OP DE OPENBARE WEG?

Antwoord: Ja, het is toegestaan om heftruck te rijden op de openbare weg, maar hier zijn wel een aantal regels aan verbonden. Zo moet de bestuurder voldoende kennis en ervaring hebben met de heftruck. Daarnaast is het T-rijbewijs in sommige gevallen verplicht. Meer informatie over heftruck rijden op de openbare weg vindt u hier.

Dé aanbieder voor Heftruck opleidingen in Nederland.

Heftruckcertificaat.nl geeft trainingen voor particulieren en bedrijven op verschillende locaties door heel Nederland. Tevens verzorgen wij tevens Incompany opleidingen voor het behalen van het heftruck rijbewijs. Wij zijn ervaren, klantgericht en hanteren lage kosten voor het behalen van een heftruckcertificaat.

Certificaat halen in 1 uur! Bekijk alle opleidingen